Wyjątkowy obiad inspirowany słynną, amerykańską wolno gotowaną wieprzowiną „pulled pork” w wersji gotowej w 30 minut! Zamiast wieprzowiny znajdziesz tu soczyste udko kurczaka, które podduszone na patelni rozpływa się w ustach w słodkawych, dymnych przyprawach z sosem BBQ. Do takiego posiłku wystarczy już tylko chrupiąca surówka z czerwonej kapusty, szybki ryż oraz dopełniające całość dodatki – pikantne papryczki jalapeno, soczysty, świeży pomidor oraz ekspresowo przygotowane na patelni chrupiące a’la nachosy do zagryzania i zbierania sosu z talerza. Pychotka!
Krok po kroku:
- Usmaż na patelni filety z udka kurczaka, dodaj sos, zalej wodą i duś 15-20 minut pod przykryciem.
- Ugotuj ryż.
- Zetrzyj marchew, posiekaj dymkę i połącz wraz z majonezem i szatkowaną czerwoną kapustą.
- Placki tortilli pokrój w trójkąciki i podpiecz na suchej patelni.
- Kawałki z kurczaka odparuj z nadmiaru wody, podziel dwoma widelcami na drobne włókna i podawaj z ryżem, surówką i dodatkami.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: jaja, gorczyca, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja