Szybki paprykowy a’la gulasz ze schabu z wędzoną papryką, mizerią i tłuczonymi ziemniakami

35 min

Łatwy

35 min

Aromatyczny, ale jednocześnie szybki w wykonaniu a’la gulasz w węgierskim stylu z czerwoną papryką i cebulą. Podawany z klasycznymi tłuczonymi ziemniakami i chłodną mizerią to sposób na tradycyjny obiad w nowoczesnym wydaniu.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj, a następnie utłucz ziemniaki.
  2. Na patelni podsmaż schab, a następnie dodaj paprykę i cebulę. Zalej wrzątkiem, dodaj przyprawy, koncentrat i duś ok. 20 minut.
  3. Ogórka zetrzyj na tarce i połącz ze  śmietaną.
  4. Do podania posiekaj natkę pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy krojony w kostkę

300g

480g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Śmietana 18%

Koncentrat pomidorowy

Papryka czerwona

Ogórek

Cebula

Natka pietruszki

Papryka wędzona

Liść laurowy

Ziele angielskie



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

510

Tłuszcze [g]

14

Węglowodany [g]

57

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Olej
Masło
Mleko
Sól i pieprz