Chrupka sałatka z domową, pikantną oliwą z płatkami chili z panierowaną w płatkach kukurydzianych piersią z kurczaka, papryką, świeżym ogórkiem i chlebkami pita. Idealny obiad na leniwe, letnie popołudnie.
Krok po kroku:
- Filety z piersi kurczaka oprósz solą i pieprzem, zamocz w mleku, a następnie obtocz w kruszonych płatkach kukurydzianych. Smaż na rozgrzanym oleju.
- W tym czasie przygotuj sałatę wraz z papryką, ogórkiem i szalotką.
- Na suchej patelni podgrzej chlebki.
- Płatki chilli upraż i wymieszaj z oliwą. Skrop nią całość dania.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.