Indyjska kuchnia to pełen bukiet aromatów, który odnajdziesz również w tym daniu. W tej wariacji znajdziesz przepyszne, soczyste szaszłyki z piersi kurczaka obtoczonej w aromatycznej paście do słynnego dania Tikka Masala. Wśród dodatków znajdziesz przepyszny ryż curry, a także… pieczoną paprykę! Ten warzywny dodatek wyjątkowo urozmaici to danie i wraz z sałatką z ogórka i czerwonej cebulki stworzy smaczny i zbilansowany warzywny dodatek. Spróbuj koniecznie, jeśli przepadasz za tradycyjnymi obiadami w formie ryż-mięso-warzywa, ale z nutą międzynarodowej inspiracji!
Krok po kroku:
- Paprykę opłucz i pokrój w paski, a mięso ponabijaj na patyczki. Piecz ok. 20-25 minut.
- Ryż podsmaż na maśle z przyprawą curry, a następnie gotuj ok. 10-12 minut.
- Przygotuj sałatkę z ogórka i czerwonej cebuli.
- Podawaj z kleksem jogurtu i świeżą kolendrą, gdy szaszłyki i paski papryki nabiorą rumianych kolorów.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gorczyca, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja