Świderki makaronowe z pieczarkami, kurczakiem i natką pietruszki

25 min

Łatwy

25 min

Szybki, łatwy i pełen zapachu obiad. Ulubione świderki przypadną do gustu najmłodszym, a soczyste, czosnkowo-pietruszkowe kawałki udka z kurczaka zasmakują dorosłym obiadowym smakoszom! Całość dopełnią ulubione pieczarki i zamykające całość kosteczki zielonej papryki. Szybko znika z talerza!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Na patelni podsmaż mięso, a w międzyczasie pokrój paprykę i pieczarki i dorzuć je do mięsa.
  3. Całość połącz na patelni z łyżeczką masła, a do podania hojnie obsyp siekaną natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Makaron świderki

180g

Filet z udka kurczaka krojony w paski w przyprawach

350g

Pieczarki

Papryka zielona

Cebula kostka

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

462

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

38

Białko [g]

38

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Masło
Sól i pieprz