Świderki we włoskim stylu z tuńczykiem, suszonymi pomidorami, mascarpone, natką pietruszki i kaparami

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Ekspresowe w przyrządzeniu i zaskakujące w smaku danie, które z pewnością odczaruje ten często niepopularny składnik, jakim jest tuńczyk. W tym daniu znajdziesz włoską nutę w postaci gęstego sosu na bazie serka mascarpone przełamaną kwaskowym smakiem kaparów. Spróbuj koniecznie, jeśli makarony należą do grona Twoich obiadowych faworytów!Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Suszone pomidory pokrój w paski, podsmaż na patelni z czosnkiem i czerwoną cebulą, a następnie dodaj świeżego pomidora, szpinak, mascarpone i tuńczyka – gotuj do uzyskania jednolitego sosu.
  3. Do podania posiekaj natkę pietruszki i obsyp danie kaparami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, ryby, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja


W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tuńczyk konserwowy w oleju

Makaron świderki

Serek mascarpone

Kapary

Pomidor

Szpinak

Suszone pomidory

Czerwona cebula

Czosnek

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

633

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

34

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Sól i pieprz