Wygoda gotowania

Surf-burgery z tuńczykiem, awokado, sałatą lodową, kolendrą, limonkowym majonezem i domowymi frytkami

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Burger w stylu surf? Czyli jaki? Czyli z odświeżającymi, lekkimi dodatkami, wśród których znajdziesz awokado, chrupiącą, lodową sałatę, ogórka, świeżą kolendrą i niepowtarzalne połączenie majonezu z limonką! Całość z domowej roboty burgerowym kotlecikiem z tuńczyka w przepysznej maślanej bułeczce. Spróbuj koniecznie, jeśli potrzeba Ci dnia przerwy od klasycznych, mięsnych obiadów.

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w słupki, połącz z wędzoną papryką i piecz ok. 20 minut.
  2. Przygotuj kotleciki z tuńczyka – z jajkiem, mąką, wędzoną papryką i dymką. Obtocz w bułce tartej i smaż na oleju.
  3. Przygotuj dodatki – połącz majonez z sokiem z limonki, pokrój ogórka, sałatę, awokado i porwij kolendrę.
  4. Bułki podgrzej w piekarnik z ziemniakami, wypełnij dodatkami i podawaj z upieczonymi frytkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: ryby, gluten, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tuńczyk konserwowy w oleju

Ziemniaki myte

Bułka w stylu brioche

Majonez

Sałata lodowa

Awokado

Ogórek

Bułka tarta

Świeża kolendra

Limonka

Dymka

Wędzona papryka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

724

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

88

Białko [g]

33

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Jajko
Łyżka mąki pszennej
Olej