Stir-fry z polędwiczką wieprzową, ananasem, sezamem i dymką

25 min

Łatwy

25 min

Azjatyckie danie, które w mig znika z talerza! Z delikatną polędwiczką wieprzową z patelni i warzywami – papryką oraz czerwoną cebulą – oraz słodkim ananasem tworzą smaczne obiadowe zestawienie, które nasyci i ucieszy każdego fana obiadów na azjatycką nutę.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Usmaż paski polędwiczki, a następnie warzywa.
  3. Przygotuj sos łącząc sos sojowy, mąkę ziemniaczaną, ocet jabłkowy oraz miód i zalej nim zawartość patelni, a następnie zredukuj nadmiar wody.
  4. Podawaj obsypane dymką i sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: sezam, gluten, soja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa

300g

480g

Ryż basmati

Papryka czerwona

Czerwona cebula

Ananas konserwowy

Miód

Ocet jabłkowy

Sos sojowy

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

573

Tłuszcze [g]

13

Węglowodany [g]

71

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek na ryż

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz