Steki z karkówki z karmelizowaną czerwoną cebulką z surówką z czerwonej kapusty i pieczonymi ziemniaczkami

25min

Łatwy

25min

Karmelizowana czerwona cebulka z miodem i ze stekiem z karkówki idealnie sprawdzi się na krzepiący, zimowy obiad. Dodatkowo znajdziesz tu pieczone ziemniaczane łódeczki oraz chrupiącą surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem chrzanu. Pycha!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki piecz ok. 25 minut.
  2. Obsmaż mięso, a następnie pokrój w piórka cebulkę i dodaj miód oraz sos balsamiczny i zredukuj.
  3. Czerwoną kapustę połącz z majonezem i chrzanem.
  4. Do podania posiekaj dymkę.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Karkówka wieprzowa

350g

550g

Ziemniaki myte

450g

750g

Czerwona kapusta

Czerwona cebula

Miód

Ocet balsamiczny

Majonez

Chrzan



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

811

Tłuszcze [g]

53

Węglowodany [g]

47

Białko [g]

37

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej