Spring rollsy z łopatką wieprzową z boczkiem, ananasem, rzodkiewkami, sałatą i sosem sriracha-majo

25min

Łatwy

25min

Inspirowane azjatycką spring rollsy, które idealnie sprawdzą się w coraz cieplejsze dni i zasmakują również mięsożercą. Znajdziesz tu mieloną łopatkę wieprzową usmażoną wraz z plasterkami boczku i zawiniętą z chrupiącymi dodatkami – rzodkiewkami, ogórkiem, sałatą – oraz wykończoną słodkawym ananasem i pikantnym sosem. Spróbuj koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż oraz usmaż mięso.
  2. Pokrój warzywa.
  3. Arkusze papieru ryżowego namocz w wodzie, wypełnij przygotowanymi warzywami i mięsem, zwiń i podawaj z sosem z połączenia sosu sriracha i majonezu.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: jaja, gorczycę.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone z łopatki wieprzowej

Boczek wędzony

Ananas konserwowy

Papier ryżowy

Ryż jaśminowy

Sałata rzymska

Rzodkiewki

Ogórek

Majonez

Sos sriracha



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

793

Tłuszcze [g]

43

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na ryż

Potrzebujesz

Olej