Spring rollsy z chrupiącym tofu, awokado, kolorowymi warzywami i pikantnym orzechowym sosem

25min

Wege

Łatwy

25min

Cieniutkie zawijasy z papieru ryżowego tym razem w wege wersji. Ale nie byle jakiej, bo z garścią kolorowych dodatków – chrupiącej czerwonej kapusty, świeżego ogórka, awokado – i smażonym w grubo mielonej bułce tartej tofu. Wraz z szybkim orzechowym sosem stworzą niecodzienne połączenie smakowe, które dobrze sprawdzi się na obiad.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Tofu pokrój, obtocz w jajku, panko i usmaż na złoto.
  3. Warzywa pokrój w słupki.
  4. Połącz składniki na sos – masło orzechowe, sos sojowy, sok z limonki, cukier, płatki chili – zagotuj i zredukuj
  5. Arkusze papieru ryżowego namocz w wodzie, wypełnij przygotowanymi warzywami i mięsem, zwiń i podawaj z przygotowanym sosem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, orzechy, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

Ryż jaśminowy

Papier ryżowy

Kapusta czerwona

Ogórek

Awokado

Sałata rzymska

Marchew

Limonka

Panko

Masło orzechowe

Sos sojowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na ryż
Patelnia/rondelek na sos

Potrzebujesz

Olej
Jajko