Cieniutkie zawijasy z papieru ryżowego tym razem w wege wersji. Ale nie byle jakiej, bo z garścią kolorowych dodatków – chrupiącej czerwonej kapusty, świeżego ogórka, awokado – i smażonym w grubo mielonej bułce tartej tofu. Wraz z szybkim orzechowym sosem stworzą niecodzienne połączenie smakowe, które dobrze sprawdzi się na obiad.
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Tofu pokrój, obtocz w jajku, panko i usmaż na złoto.
- Warzywa pokrój w słupki.
- Połącz składniki na sos – masło orzechowe, sos sojowy, sok z limonki, cukier, płatki chili – zagotuj i zredukuj
- Arkusze papieru ryżowego namocz w wodzie, wypełnij przygotowanymi warzywami i mięsem, zwiń i podawaj z przygotowanym sosem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, orzechy, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja