Wygoda gotowania

Spaghetti z zapiekanymi pod mascarpone pulpecikami wieprzowo-wołowymi z chorizo i sosem pomidorowym ze świeżym szpinakiem

25 min

Łatwy

25 min

Po tych pulpecikach nie zechcesz innych! Dodatek świeżej natki pietruszki, czerwonej cebulki oraz drobno siekanej kiełbaski chorizo nadadzą im wyjątkowego włosko-hiszpańskiego klimatu, a kleks serka mascarpone idealnie odnajdzie się w połączeniu z makaronem w pomidorowym sosie. Ta propozycja przekona do siebie każdego domownika.

Krok po kroku:

  1. Przygotuj pulpeciki – posiekaj czerwoną cebulkę, chorizo, natkę pietruszki i wraz z jajkiem, bułką tartą i mięsem wyrób na pulpeciki i piecz ok. 20-25 minut.
  2. Przygotuj sos – podsmaż cebulę i czosnek oraz dodaj pomidory i szpinak.
  3. Ugotuj makaron.
  4. Na 5 minut przed końcem na pulpeciki dodaj po kleksie serka mascarpone i podawaj, gdy ten się zarumieni.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone wieprzowo-wołowe

250g

400g

Makaron spaghetti

180g

280g

Kiełbaska chorizo

70g

120g

Pomidory w puszce

Serek mascarpone

Szpinak

Czerwona cebula

Cebula kostka

Bułka tarta

Natka pietruszki

Czosnek

Oregano suszone



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

838

Tłuszcze [g]

22

Węglowodany [g]

64

Białko [g]

55

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Jajko
Oliwa
Sól i pieprz