Po tych pulpecikach nie zechcesz innych! Dodatek świeżej natki pietruszki, czerwonej cebulki oraz drobno siekanej kiełbaski chorizo nadadzą im wyjątkowego włosko-hiszpańskiego klimatu, a kleks serka mascarpone idealnie odnajdzie się w połączeniu z makaronem w pomidorowym sosie. Ta propozycja przekona do siebie każdego domownika.
Krok po kroku:
- Przygotuj pulpeciki – posiekaj czerwoną cebulkę, chorizo, natkę pietruszki i wraz z jajkiem, bułką tartą i mięsem wyrób na pulpeciki i piecz ok. 20-25 minut.
- Przygotuj sos – podsmaż cebulę i czosnek oraz dodaj pomidory i szpinak.
- Ugotuj makaron.
- Na 5 minut przed końcem na pulpeciki dodaj po kleksie serka mascarpone i podawaj, gdy ten się zarumieni.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja