Smażone kawałki sera Halloumi z plastrami pomidora i nektarynką na rukoli

20 min

Łatwy

20 min

Nasz pomysł na słoneczną sałatkę z greckim serem Halloumi na świeżej rukoli z polskim, soczystym pomidorem malinowym i słodką nektarynką. Całość skropiona sosem balsamicznym i podana chlebkami pita.

Krok po kroku:

  1. Ser Halloumi pokrój na grube plasterki i wyłóż do usmażenia.
  2. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Rukolę, pomidora oraz nektarynkę opłucz. Pomidora pokrój na grube plastry, a nektarynki na niewielką kostkę.
  3. Na suchej patelni podgrzej chlebki pita.
  4. Podawaj skropione sosem balsamicznym.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Ser Halloumi

225g

Chlebki pita

Pomidor malinowy

Rukola

Sos balsamiczny



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

531

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

46

Białko [g]

29

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Dwie patelnie

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz