Wygoda gotowania

Smażone boczniaki w sosie Teriyaki z warzywami, kiełkami fasoli mung i makaronem udon

20min

Wege

Łatwy

20min

Nowość w obiadowej ofercie w postaci boczniaków! Grzyby boczniaki świetnie sprawdzają się w wege daniach, a wyśmienicie odnajdują się zwłaszcza w daniach azjatyckich. W tej wersji będzie to szybki, pełen warzyw stir-fry z makaronem udon w aromatycznym i lubianym sosie Teriyaki. Dzięki temu daniu na nowo odkryjesz podejście do azjatyckiego makaronu, który od razu przekona Cię do siebie swoim smakiem i aromatem.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Na patelni usmaż warzywa – zieloną paprykę, grzyby, marchew, cebulę, imbir i czosnek.
  3. Przygotuj sos, dodaj go do warzyw razem z ugotowanym makaronem i smaż jeszcze kilka chwil.
  4. Na koniec dodaj kiełki i obsyp dymką i sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Grzyby boczniaki

Makaron udon

Sos Teriyaki

Cebula żółta

Marchew

Papryka zielona

Limonka

Kiełki fasoli mung

Imbir

Czosnek

Sos sojowy

Cukier trzcinowy

Sezam

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

283

Tłuszcze [g]

1

Węglowodany [g]

60

Białko [g]

11

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól