Smażona wołowina w sosie sojowym na ryżu z chrupiącą rzodkiewką, ogórkiem i sosem spicy-mayo

25 min

Łatwy

25 min

W takiej wersji wołowiny jeszcze nie próbowaliście! Azjatyckie aromaty sosu sojowego w mięsie i brokule, połączone ze świeżą rzodkiewką i ogórkiem, przełamane oryginalnym smakiem sosu spicy-mayo. Brzmi egzotycznie, ale smakuje doskonale!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Podsmaż mięso. Dodaj różyczki brokuła i zalej przygotowanym sosem.
  3. Przygotuj i pokrój rzodkiewki, dymkę i ogórka.
  4. Przygotuj sos spicy-mayo.
  5. Całość podawaj, gdy sos na patelni zgęstnieje, a ryż będzie miękki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Ryż basmati

150g

240g

Brokuły

Ogórek gruntowy

Rzodkiewki

Dymka

Majonez

Sos sriracha

Czosnek

Limonka

Sos sojowy

Cukier trzcinowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

790

Tłuszcze [g]

30

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

36

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek na ryż
Duża patelnia

Potrzebujesz

Olej
200ml wody