Wygoda gotowania

Słoneczne gnocchi ze szparagami, prosciutto i burratą na pomidorach Mutti

20min

Letnia nowość!

Łatwy

20min

Przyjemnie miękkie gnocchi w aksamitnym sosie pomidorowym, z delikatną szynką prosciutto i kremową burratą. Całość dopełniają chrupiące szparagi, aromatyczne pesto bazyliowe i złociste orzeszki pinii. Włoska kuchnia w jej najbardziej rozpieszczającej odsłonie!

Krok po kroku:

  1. Przygotuj na patelni sos z pomidorów z puszki, pomidorków i szpinaku.
  2. Do sosu dodaj gnocchi i szparagi i zetrzyj grana padano. Podduś, aby gnocchi zmiękły.
  3. Podawaj z szynką prosciutto i burratą, polane pesto bazyliowym i posypane uprażonymi orzeszkami pinii.

Alergeny: mleko, orzechy.

 



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Gnocchi

Szynka prosciutto

Pomidory w puszce Multi

Pomidorki

Szpinak

Szparagi

Burrata

Pesto bazyliowe

Orzeszki pinii

Grana padano

Szalotka

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

643

Tłuszcze [g]

34

Węglowodany [g]

55

Białko [g]

26

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia na sos
Mała patelnia
Tarka

Potrzebujesz

Masło