Obiad, który zachwyci Cię swoim zapachem oraz ilością kolorów na talerzu. Przygotowany w łatwy i szybki sposób azjatycki klasyk to pomysł na obiad, którego smak doskonale znamy, ale zwykle w wersji z gotowego słoika! Tutaj przyrządzisz to danie samodzielnie z kilku prostych składników i już nigdy nie sięgniesz po ten sklepowy. Znajdziesz tu garść warzyw – cebulę, czerwoną paprykę, ananasa i fasolkę szparagową – oraz przepyszne, soczyste kawałki udek z kurczaka w azjatyckich przyprawach. Z pewnością zasmakuje również najmłodszym!
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Kawałki kurczaka obtocz w mące ziemniaczanej i usmaż.
- Podsmaż paprykę, cebulę, ananasa i fasolkę.
- Przygotuj sos łącząc ze sobą sos sojowy, ketchup, cukier trzcinowy, ocet jabłkowy oraz mąkę ziemniaczaną. Dodaj na patelnię i zagotuj.
- Podawaj z ryżem, dymką i sezamem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, soja, sezam.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja