Shoarma z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami i cebulką, z pieczonymi ziemniaczkami, surówką z czerwonej kapusty i sosem czosnkowym

25 min

Łatwy

25 min

Shoarma to danie, które nieraz zawojowało w jadłospisie, a czy powtórzy swój sukces w tej wersji? Znajdziesz tu soczyste kąski polędwiczki wieprzowej w wyrazistych przyprawach wraz z podkręcającym całość dodatkiem cebulki i pieczarek! Wraz z klasyczną surówką z czerwonej kapusty, pieczonych ziemniaczków i domowego sosu czosnkowego stworzą to ulubione danie na nowo i na nowo wpiszą się w Twoje gusta!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w ósemki, obtocz w przyprawie i piecz ok. 20-25 minut.
  2. Czerwoną kapustę połącz z majonezem.
  3. Na patelni usmaż mięso wraz z pieczarkami i cebulą.
  4. Przygotuj sos czosnkowy.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa

Ziemniaki myte

Majonez

Pieczarki

Czerwona kapusta

Cebula żółta

Czosnek

Baza do sosu czosnkowego



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

521

Tłuszcze [g]

18

Węglowodany [g]

50

Białko [g]

41

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Praska do czosnku

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz