Serowe makaronowe muszelki z wołowiną, cheddarem, płatkami chili i chrupiącą sałatą z dressingiem

25min

Łatwy

25min

W tym przepisie nie należy patrzeć na jego kaloryczność – to prawdziwa bomba, ale raz w tygodniu warto się skusić! Ulubiona soczysta mielona wołowina z patelni w serowo-pomidorowym sosie z muszelkami, dodatkiem pikantnych płatków chili oraz sporą ilością pieprzu to istny comfort food. Jednak dla zachowania równowagi w tym zestawie znajdziesz też świeżą rzymską sałatę, która wraz z chrupiącym ogórkiem i dressingiem tworzą idealny obiadowy balans z tym serowo-makaronowym szaleństwem.

Krok po kroku:

  1. Usmaż cebulę, czosnek, a następnie mięso.
  2. Dodaj koncentrat, serek śmietankowy, wodę oraz makaron i ugotuj na jednej patelni.
  3. Pod koniec zasyp tartym cheddarem, płatkami chili oraz podawaj z sałatą z ogórka, sałaty i dressingu.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Makaron muszelki

Koncentrat pomidorowy

Serek śmietankowy

Cheddar tarty

Sałata rzymska

Ogórek

Cebula



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

879

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

76

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Miska na sałatę

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Łyżka soku z cytryny lub octu winnego/jabłkowego