Wygoda gotowania

Ser Halloumi w azjatyckim stylu z fasolką szparagową i boczniakami w sosie Teriyaki

20min

Letnia nowość!

Łatwy

20min

Ser halloumi w azjatyckim stylu z fasolką szparagową i aromatycznymi boczniakami w słodko-słonym sosie teriyaki tworzy pełnowartościowe i sycące danie z nutą orientu. Idealna propozycja dla miłośników wyrazistych, roślinnych smaków.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Przygotuj i usmaż warzywa z serem halloumi.
  3. Dodaj sos teriyaki i podawaj obsypane sezamem.

Alergeny: sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Halloumi

Ryż basmati

Fasolka szparagowa

Marchew

Ananas konserwowy

Cebula żółta

Limonka

Sos teriyaki

Sezam

Boczniaki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość kaloryczna [g]

635

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

70

Białko [g]

25

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Deska do krojenia

Potrzebujesz

Olej