Wygoda gotowania

Schaby w sosie własnym z rozmarynem, tłuczonymi ziemniakami i domową surówką z kapusty pekińskiej, pora i marchewki

30 min

Łatwy

30 min

Ulubiony, klasyczny obiad w szybkim wydaniu. Znajdziesz tu szybko przyrządzone bitki ze schabu w sosie własnym dodatkowo podkręcone aromatyczną gałązką rozmarynu. Całość wraz z pysznym sosem, tłuczonymi ziemniakami i świeżą surówką – z kapusty pekińskiej, marchewki, pora i koperku – stworzą klasyczne w smaku danie, na które nie trzeba wołać dwa razy!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki.
  2. Obsmaż schaby, a następnie dodaj cebulę, czosnek, rozmaryn. Podlej bulionem i duś ok. 20 minut.
  3. Przygotuj surówkę – pokrój por, kapustę, koperek oraz zetrzyj marchewkę i połącz z majonezem.
  4. Z sosu ujmij chochelkę bulionu, przestudź, połącz z łyżką mąki pszennej, zagotuj i zredukuj.
  5. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy w plastrach

300g

480g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Kapusta pekińska

Cebula kostka

Por

Marchew

Majonez

Świeży rozmaryn

Czosnek

Bulion warzywny

Koperek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

535

Tłuszcze [g]

26

Węglowodany [g]

38

Białko [g]

40

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Masło
Łyżka mąki
Łyżka mleka
Sól i pieprz