Czy są tu fani kotletów schabowych? A tacy znudzeni panierką z bułki tartej? A może by tak spróbować urozmaicić klasyczny polski obiad: zostawić najlepsze puree z gotowanych ziemniaków, ale dodać do mięsa miodowo-cytrynową glazurę, a zamiast zwykłej surówki – pieczone talarki z marchewki? Gwarantujemy oryginalny smak schabów, który pozytywnie Was zaskoczy!
Krok po kroku:
- Marchewki pokrój i upiecz w piekarniku.
- Ugotuj ziemniaki.
- Schaby obsmaż, a gdy nabiorą koloru – zdejmij je z patelni i przygotuj na niej glazurę. Dodaj ponownie mięso.
- Ugotowane ziemniaki utłucz na puree z odrobiną masła i mleka.
- Do podania obsyp schaby posiekaną natką pietruszki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja