Schabowe z gotowaną fasolką szparagową z czosnkiem i tłuczonymi ziemniakami

25 min

Łatwy

25 min

Lato, czyli czas fasolki szparagowej. Ulubiony smak prostych, klasycznych obiadów przygotowywanych bez pośpiechu. W tym przepisie znajdziesz fasolkę szparagową w klasycznym połączeniu ze świeżo wyciskanym ząbkiem czosnku oraz ulubionymi tłuczonymi ziemniakami i kotletami schabowymi. Czyli prosty, ulubiony obiad, który nie potrzebuje żadnych dodatkowych udziwnień!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki, a następnie utłucz z masłem i mlekiem.
  2. Ugotuj fasolkę, a następnie połącz z czosnkiem, solą i pieprzem.
  3. Rozbij kotlety, obtocz w jajku i bułce tartej i usmaż na złoto.
  4. Do podania posiekaj koperek.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy w plastrach

300g

480g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Fasolka szparagowa

Bułka tarta

Czosnek

Koperek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

600

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek x2
Patelnia
Tłuczek do ziemniaków
Tłuczek do mięsa
Folia spożywcza

Potrzebujesz

Olej
Masło
Jajko
Mleko