Tradycyjny obiad podany w nieco przewrotnej wersji. Czy się skusisz? W tej wersji znajdziesz kotlety schabowe w chrupiącej panierce w bułce tartej japońskiego typu, panko, a zamiast ziemniaków i zasmażanej kapusty – ryż i przesmażona z sosem sojowym kapusta pekińska. Do tego sos spicy-majo z pikantnego sosu sriracha i łagodzącego go majonezu. Obiad przewrotny, ale równie klasyczny! Spróbuj, jeśli klasyczne schabowe przejadły się już Tobie i Twoim domownikom.
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Zetrzyj marchew i kapustę. Podsmaż z czosnkiem i imbirem i podduś w sosie sojowym.
- Kotlety rozbij, obtocz w jajku i panko i usmaż.
- Do podania przygotuj sos spicy-mayo łącząc sos sriracha i majonez.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, soja, jaja, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja