Schabowe w panko z sosem spicy-mayo, ryżem i zasmażaną kapustą pekińską

25 min

Łatwy

25 min

Tradycyjny obiad podany w nieco przewrotnej wersji. Czy się skusisz? W tej wersji znajdziesz kotlety schabowe w chrupiącej panierce w bułce tartej japońskiego typu, panko, a zamiast ziemniaków i zasmażanej kapusty – ryż i przesmażona z sosem sojowym kapusta pekińska. Do tego sos spicy-majo z pikantnego sosu sriracha i łagodzącego go majonezu. Obiad przewrotny, ale równie klasyczny! Spróbuj, jeśli klasyczne schabowe przejadły się już Tobie i Twoim domownikom.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Zetrzyj marchew i kapustę. Podsmaż z czosnkiem i imbirem i podduś w sosie sojowym.
  3. Kotlety rozbij, obtocz w jajku i panko i usmaż.
  4. Do podania przygotuj sos spicy-mayo łącząc sos sriracha i majonez.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy w plastrach

Ryż jaśminowy

Sos sriracha

Majonez

Kapusta pekińska

Marchew

Panko

Imbir

Czosnek

Bulion warzywny

Sos sojowy

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

693

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

69

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia x2
Tarka
Tłuczek do mięsa

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz