Obiadek? Schabowy! Ale nie byle jaki, bo to prawdziwy schabowy drwala! Klasyk w podkręconej wersji – z pieczonymi fryteczkami i białą surówką – ale przede wszystkim zapieczony pod serową pierzynką, skrywającą dodatkowo smażone z cebulką i boczkiem (!) pieczarki oraz prażoną cebulką. To istna fantazja mięsożerców, która Cię rozgrzeje i naładuje pysznymi kaloriami.
Krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój w słupki i piecz ok. 20 minut.
- Schaby rozbij, obtocz w jajku i bułce tartej i usmaż na złoto.
- Pieczarki usmaż z boczkiem i cebulką, a następnie przykryj nimi usmażone schaby, dodaj cebulkę prażoną i ser i zapiecz z ziemniakami.
- Białą kapustę połącz z majonezem i dopraw solą i pieprzem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja