Wygoda gotowania

Schabowe drwala z pieczarkami, boczkiem, prażoną cebulką i serem z frytkami i surówką z białej kapusty

25 min

Łatwy

25 min

Obiadek? Schabowy! Ale nie byle jaki, bo to prawdziwy schabowy drwala! Klasyk w podkręconej wersji – z pieczonymi fryteczkami i białą surówką – ale przede wszystkim zapieczony pod serową pierzynką, skrywającą dodatkowo smażone z cebulką i boczkiem (!) pieczarki oraz prażoną cebulką. To istna fantazja mięsożerców, która Cię rozgrzeje i naładuje pysznymi kaloriami.

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w słupki i piecz ok. 20 minut.
  2. Schaby rozbij, obtocz w jajku i bułce tartej i usmaż na złoto.
  3. Pieczarki usmaż z boczkiem i cebulką, a następnie przykryj nimi usmażone schaby, dodaj cebulkę prażoną i ser i zapiecz z ziemniakami.
  4. Białą kapustę połącz z majonezem i dopraw solą i pieprzem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy

Boczek wędzony

Ziemniaki myte

Majonez

Kapusta biała szatkowana

Marchew szatkowana

Pieczarki

Cebula kostka

Cebulka prażona

Bułka tarta

Natka pietruszki

Przyprawa do ziemniaków

Ser gouda



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

700

Tłuszcze [g]

34

Węglowodany [g]

51

Białko [g]

51

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia x2
Tłuczek do mięsa
Folia spożywcza

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Masło
Sól i pieprz