Soczysty schab w aromatycznym sosie, podany z pełnoziarnistym makaronem spaghetti, chrupiącą fasolką szparagową, marchewką i grzybkami shimeji. Połączenie smaków umami, słodko-słonych nut i chrupkich warzyw tworzy wyjątkowe danie w azjatyckim stylu.
Krok po kroku:
- Makaron ugotuj al dente.
- Schab podsmaż na patelni, aż się zarumieni, po czym zdejmij na moment, a w jego miejsce wrzuć krojone warzywa.
- Gdy warzywa zmiękną, dodaj ponownie schab i zalej całość przygotowanym sosem z sosu sojowego, cukru i soku z limonki.
- Podawaj z posiekaną dymką.
Alergeny: gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.