Salsa mango-awokado na komosie z czarną fasolą, rukolą i limonkowym dressigniem

20 min

Wege

Łatwy

20 min

Bardzo lekka, orzeźwiająca i pełna witamin obiadowa propozycja. Znajdziesz tu wyśmienite zestawienie dwóch egzotycznych owoców – mango oraz awokado – które wręcz stworzone są do tego, by je łączyć! Wraz z czarną fasolą tworzą pyszną salsę, która z dodatkiem komosy ryżowej, rukoli i łączącego całość limonkowego dressingu tworzą pyszny lekki posiłek.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj komosę.
  2. Przygotuj salsę łącząc awokado, mango, papryczki jalapeno, czarną fasolę oraz czerwoną cebulę z oliwą.
  3. Do podania przygotuj limonkowy dressing oraz porwij w dłoniach świeżą kolendrę.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Komosa ryżowa

125g

200g

Czarna fasola 400g

1szt

2szt

Świeże mango

Awokado

Pomidorki

Czerwona cebula

Papryczki jalapeno

Rukola

Świeża kolendra

Limonka

Baza do dressignu



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

545

Tłuszcze [g]

25

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

18

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Miska

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz