Coś dla wielbicieli pikantnych smaków – soczysta pierś z kurczaka w paście harissa podana na świeżej rukoli, z (również lekko ostrą) szalotką, przełamana słodkim mango.Do tego niezastąpiony sos czosnkowy i chlebki pita.
Krok po kroku:
- Filety z kurczaka nasmaruj pastą Harrisa i wyłóż na patelnię. Obsmaż po 3-4 minuty na stronę, by mięso nabrało złocistego koloru.
- Rukolę opłucz, szalotkę drobno posiekaj, a mango pokrój w dużą kostkę. Do bazy do sosu czosnkowego przeciśnij przez praskę czosnek oraz dopraw solą i pieprzem.
- Na suchej patelni podgrzej chlebki pita.
- Podawaj kurczaka z dodatkami na rukoli, polane sosem czosnkowym.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.