Rybne curry ze świeżą kolendrą na mleczku kokosowym z ryżem basmati

20 min

Ryba

Łatwy

20 min

Zaskakująca wersja popularnego curry. Pyszny i szybki sos curry na bazie podsmażonych na maśle świeżych pomidorków i mleczka kokosowego z różyczkami brokuła i porcją delikatnej, białej ryby. Podawane z sypkim ryżem basmati i garstką świeżej kolendry zdecydowanie oderwie Ciebie i Twoich domowników od obiadowej monotonii. Gotowe już w 20 minut!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni podsmaż pomidorki, dodaj różyczki brokuła.
  3. Dodaj mleczko, kurkumę i pastę curry. Następnie dodaj rybę.
  4. Do podania drobno posiekaj kolendrę.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza atlantyckiego

300g

Ryż basmati

150g

Mleczko kokosowe

Brokuł różyczki

Pomidorki

Świeża kolendra

Curry

Kurkuma



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

571

Tłuszcze [g]

21

Węglowodany [g]

62

Białko [g]

29

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na ryż

Potrzebujesz

Masło
Sól i pieprz