Wygoda gotowania

Risotto trzy sery z lazurem, grana padano, dojrzewającym cheddarem i dodatkami

25 min

Łatwy

25 min

Prawdziwa bomba kaloryczna, na którą warto się skusić! Znajdziesz tu kompozycję 3 wyjątkowych i szlachetnych serów, które wraz z ryżem arborio tworzą wyśmienicie kleistą konsystencję, a serowe aromaty zachęcą do siebie wszystkich domowników. W tym daniu znajdziesz również sprawdzone połączenie piersi z kurczaka z patelni z chrupiącym boczkiem oraz porcji warzyw – doskonale odnajdujących się w serowej kompozycji różyczek brokuła oraz przełamującego lepkość risotto swoją soczystością świeżego pomidora!

Krok po kroku:

  1. Na patelni usmaż kawałki piersi z kurczaka oraz boczek.
  2. W garnku przygotuj risotto – zeszklij cebulę z ryżem, następnie podlewaj bulionem, a ww międzyczasie dorzuć różyczki brokuła.
  3. Na koniec zetrzyj sery, dodaj usmażone mięso i podawaj z natką pietruszki i krojonym w kostkę pomidorem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

550g

Ryż arborio

150g

240g

Boczek

Cebula kostka

Brokuły

Pomidor

Ser lazur w

Grana padano

Cheddar dojrzewający

Bulion warzywny

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

634

Tłuszcze [g]

42

Węglowodany [g]

8

Białko [g]

60

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek z grubym dnem
Patelnia

Potrzebujesz

Masło
Olej