Pyszna polędwiczka wieprzowa w sosie własnym z ziemniakami i białą surówką

30 min

Łatwy

30 min

Wyjątkowo klasyczny i smaczny obiad z domowym ciemnym sosem, tłuczonymi ziemniakami i surówką. Obiad do przyrządzenia w kilku prostych krokach, który zasmakuje wszyskim domownikom.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki, a następnie ubij je z łyżeczką masła i odrobiną mleka.
  2. Na patelni obsmaż polędwiczki, a następnie zalej je gorącą wodą. Duś pod przykryciem wraz z liściem laurowym i zielem angielskim ok. 15 minut.
  3. Połącz białą kapustę i marchew z majonezem.
  4. Sos zagęść łyżką mąki i podawaj z siekaną natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, jaja, gorczyca, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa

300g

480g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Biała kapusta szatkowana

Marchew

Ziele angielskie

Liść laurowy

Majonez

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

538

Tłuszcze [g]

24

Węglowodany [g]

44

Białko [g]

41

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia z przykrywką
Tarka

Potrzebujesz

Masło
Olej
Mleko
Łyżka mąki