Pulpeciki w sosie koperkowym z tłuczonymi ziemniakami i surówką z marchwi, jabłka i pora

25 min

Łatwy

25 min

Danie, które jest niemal samą w sobie definicją smacznego obiadku! Znajdziesz tu tłuczone ziemniaczki, delikatne pulpeciki w kremowym, koperkowym, sosie oraz chrupiącą suróweczkę z marchewki, pora i jabłka. Obiad, który przywołuje na myśl smaki dzieciństwa, a przygotowany w mgnieniu oka! W końcu najlepsze smaki to te, które już znamy!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki.
  2. Mięso wyrób z jajkiem, przyprawami i bułką tartą i obsmaż na patelni.
  3. Przygotuj surówkę trąc marchew z jabłkiem, siekając pora i łącząc z jogurtem.
  4. Pulpeciki zalej śmietanką i zredukuj, aż zgęstnieje.
  5. Do sosu dodaj koperek, a ziemniaki utłucz na puree.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone z łopatki wieprzowej

Ziemniaki obrane

Jabłko

Marchew

Por

Bułka tarta

Przyprawa do kotletów mielonych

Jogurt

Śmietanka 30%



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

624

Tłuszcze [g]

37

Węglowodany [g]

38

Białko [g]

38

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Masło
Odrobina mleka