Pulpeciki w koperkowym sosie z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami

25 min

Łatwy

25 min

Najbardziej smakują znane smaki! Delikatne wieprzowe pulpeciki w kremowym, śmietanowo-koperkowym sosie z ziemniaczkami to idealny pomysł na szybki, wiosenny obiad.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki.
  2. Przygotuj i usmaż pulpeciki.
  3. Przygotuj bulion z łyżką mąki, śmietaną i koperkiem i zalej nim podsmażone pulpeciki.
  4. Zagotuj i zredukuj sos i podawaj z buraczkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone z łopatki wieprzowej

350g

550g

Ziemniaki obrane

350g

550g

Buraczki

Śmietana 18%

Cebula

Koperek

Bułka tarta

Bulion warzywny



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

619

Tłuszcze [g]

29

Węglowodany [g]

53

Białko [g]

41

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Trzepaczka

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Masło
Łyżeczka mąki
Mleko