Danie inspirowane śródziemnomorskimi klimatami, w którym odnajdziemy proste produkty, z których stworzysz przepyszny obiad. Znajdziesz tu ulubiony perłowy kuskus, wieprzowo-wołowe pulpeciki podkręcone czosnkiem i arabską przyprawą Zatar oraz lekką sałatkę ze świeżego szpinaku, pomidorków i czerwonej cebulki. Całość domknie pikantny sos na bazie jogurtu, oliwy i płatków chili oraz garść aromatycznej natki pietruszki. Spróbuj koniecznie, jeśli lubisz klasyczne obiady w międzynarodowym stylu.
Krok po kroku:
- Ugotuj kuskus.
- Wyrób mięso na pulpeciki i smaż na patelni.
- Przygotuj sałatkę ze szpinaku, pomidorków i czerwonej cebuli.
- Przygotuj sos łącząc jogurt z oliwą i płatkami chili oraz doprawiając solą i pieprzem.
- Do podania drobno posiekaj natkę pietruszki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, jaja, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja