Wygoda gotowania

Pstrąg łososiowy w stylu fish&chips w pistacjowo-cytrynowej panierce z szybką sałatką i domowymi frytkami z sosem czosnkowym

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Obiad klasyczny, który z pewnością znajdzie się wśród Twoich ulubionych. Na pierwszym miejscu znajdziesz tu przede wszystkim delikatnego pstrąga łososiowego w niecodziennej panierce z dodatkiem skórki cytrynowej oraz pistacji. Do tak przygotowanej rybki wystarczą już tylko pyszne, domowe, fryteczki, świeże sałaty, a całość dopełni ulubiony sos czosnkowy. Spróbuj koniecznie, jeśli przepadasz za chrupiącą rybką na obiad!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w słupki, obtocz w słodkiej papryce i piecz ok 20-25 minut.
  2. Rybę obtocz w jajku i panierce z bułki tartej, grana padano, natki pietruszki, skórki cytrynowej oraz rozkruszonych pistacji i usmaż.
  3. Pomidorki pokrój na połówki, czerwoną cebulę posiekaj i połącz z sałatami i oliwą.
  4. Do bazy do sosu dodaj czosnek i podawaj, gdy ziemniaki będą gotowe.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z pstrąga łososiowego

Ziemniaki myte

Cytryna

Czerwona cebula

Pomidorki

Mix sałat

Panko

Pistacje w skorupce

Natka pietruszki

Grana padano

Słodka papryka

Baza do sosu czosnkowego



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

719

Tłuszcze [g]

40

Węglowodany [g]

76

Białko [g]

40

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Oliwa
Sól i pieprz