Pstrąg łososiowy, czyli bliski kuzyn dobrze znanego łososia. Różni się od niego tym, ze jest nieco chudszy, cieńszy (dzięki czemu szybciej się smaży), a mięso bardziej zwarte, choć identycznego koloru. Ryba pyszna sama w sobie, a wprost obłędna w panierce z prażoną cebulką. Do tej soczystej i delikatnej rybki idealnie dopasuje się szybki i łatwy w przyrządzeniu, śmietankowo-cytrynowy makaron z warzywami. Obowiązkowa obiadowa pozycja dla każdego miłośnika dobrej rybki na obiad! Polubią ją również najmłodsi.
Krok po kroku:
- Makaron ugotuj, a cukinię, pomidorki, czosnek i skórkę z cytryny podsmaż.
- Rybę zanurz w jajku i obtocz w panierce z bułki tartej, panko i prażonej cebulki. Usmaż na złoty kolor.
- Odcedzony makaron połącz z podsmażonymi warzywami, serkiem śmietankowym, grana padano. Skrop sokiem z cytryny, natką pietruszki i podawaj z podsmażonym w panierce pstrągiem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja