Pstrąg łososiowy w grubej, cebulowej, panierce ze śmietankowym makaronem z warzywami i grana padano

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Pstrąg łososiowy, czyli bliski kuzyn dobrze znanego łososia. Różni się od niego tym, ze jest nieco chudszy, cieńszy (dzięki czemu szybciej się smaży), a mięso bardziej zwarte, choć identycznego koloru. Ryba pyszna sama w sobie, a wprost obłędna w panierce z prażoną cebulką.  Do tej soczystej i delikatnej rybki idealnie dopasuje się szybki i łatwy w przyrządzeniu, śmietankowo-cytrynowy makaron z warzywami. Obowiązkowa obiadowa pozycja dla każdego miłośnika dobrej rybki na obiad! Polubią ją również najmłodsi.

Krok po kroku:

  1. Makaron ugotuj, a cukinię, pomidorki, czosnek i skórkę z cytryny podsmaż.
  2. Rybę zanurz w jajku i obtocz w panierce z bułki tartej, panko i prażonej cebulki. Usmaż na złoty kolor.
  3. Odcedzony makaron połącz z podsmażonymi warzywami, serkiem śmietankowym, grana padano. Skrop sokiem z cytryny, natką pietruszki i podawaj z podsmażonym w panierce pstrągiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z pstrąga łososiowego

Makaron spaghetti

Cukinia

Pomidorki

Cytryna

Bułka tarta

Panko

Cebulka prażona

Natka pietruszki

Grana padano

Czosnek

Serek śmietankowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

723

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

96

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia x2
Durszlak
Tarka
Praska do czosnku

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz