Wygoda gotowania

Pomidorowe spaghetti z włoskim Salami Spianata Piccante, grana padano i świeżą bazylią

20min

Łatwy

20min

Wyśmienity, gęsty, pomidorowy sos, którego bazą jest oryginalne Salami i dobre, włoskie pomidory. To danie, obsypane tartym grana padano i siekaną bazylią, to zupełnie nowe spojrzenie na dobrze znane Ci spaghetti, które zachwyci się już od pierwszego kęsa!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Przygotuj sos z salami, szalotki, oregano, czosnku i pomidorów.
  3. Ugotowany makaron obtocz w przygotowanym sosie i obsyp tartym grana padano i siekaną bazylią.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Salami Spianata Piccante

Makaron spaghetti

Pomidory w puszce Mutti

Szalotka

Grana padano

Świeża bazylia

Oregano

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

548

Tłuszcze [g]

18

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

26

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia
Durszlak

Potrzebujesz

Sól i pieprz