Pomidorowe risotto z grana padano, kurczakiem i świeżą bazylią

25 min

Łatwy

25 min

Sposób na szybki obiad? Zdecydowanie risotto! W pomidorowym wydaniu polubią je najmłodsi, a starszym zasmakuje dodatek pieczonych pomidorków, tartego grana padano i świeżej bazylii. Pycha!

Krok po kroku:

  1. Podsmaż cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj ryż i podlewaj bulionem i pomidorami.
  2. W międzyczasie upiecz pomidorki oraz usmaż kawałki piersi z kurczaka.
  3. Pod koniec połącz wszystkie składniki, dodaj bazylię i obsyp grana padano.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

550g

Ryż arborio

150g

240g

Pomidory w puszce

Cebula kostka

Pomidorki

Świeża bazylia

Grana padano

Bulion warzywny

Czosnek

Oregano suszone



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

411

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

21

Białko [g]

49

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek z grubym dnem
Patelnia

Potrzebujesz

Masło
Oliwa
Sól i pieprz