Polędwiczka wieprzowa z tagliatelle z serkiem ricotta, rukolą i brunatnymi pieczarkami

25 min

Łatwy

25 min

Obiad inspirowany włoskimi smakami i niecodziennym połączeniem mięsa z makaronem. Znajdziesz tu soczystą polędwiczkę wieprzową, makaron tagliatelle w wyjątkowym sosie z serka ricotty oraz dwa rodzaje pieczarek – białe oraz brunatne, które wraz z polędwiczką sprawią, że odkryjesz włoską kuchnię z zupełnie innej strony!Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Obsmaż polędwiczkę i przełóż do piekarnika na 10-12 minut.
  3. Podsmaż pieczarki wraz z cebulą i czosnkiem.
  4. Ugotowany makaron połącz z pieczarkami, ricottą, grana padano i rukolą, a na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry polędwiczkę.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa

300g

480g

Makaron tagliatelle

180g

280g

Pieczarki brunatne

Rukola

Cebula kostka

Serek ricotta

Grana padano

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

630

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

67

Białko [g]

56

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Masło
Sól i pieprz