Wygoda gotowania

Polędwiczka wieprzowa z borowikowym kaszotto z jabłkiem, polskim serem bursztyn i natką pietruszki

25 min

Łatwy

25 min

Szybkie i smaczne danie z ulubioną, delikatną polędwiczką wieprzową. Znajdziesz tu kaszotto z kaszy pęczak z dodatkiem suszonych borowików, jabłka oraz nowości w postaci polskiego sera Bursztyn. Zestaw polecany dla każdego fana klasycznych, wręcz staropolskich smaków.

Krok po kroku:

  1. Obsmaż polędwiczkę, a następnie podpiecz w piekarniku.
  2. Podsmaż cebulę i czosnek, a następnie dodaj kaszę i suszone grzyby i podlewaj bulionem.
  3. Na koniec pokrój w kostkę jabłko i zetrzyj ser i dodaj do kaszotto.
  4. Do podania posiekaj natkę pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa

300g

480g

Kasza pęczak

125g

200g

Cebula kostka

Jabłko

Suszone borowiki

Ser Bursztyn

Czosnek

Bulion warzywny

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

560

Tłuszcze [g]

13

Węglowodany [g]

57

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Piekarnik
Papier do pieczenia

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz