Danie w staropolskim stylu, w którym znajdziesz suszone borowiki w formie domowego śmietanowo-grzybowego sosu z polędwiczką wieprzową. Wraz z kaszą gryczaną i surówką z buraczków, jabłka i cebulki tworzą danie, które przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi klasycznych, domowych smaków.
Krok po kroku:
- Ugotuj kaszę.
- Namocz grzyby, obsmaż polędwiczkę, a następnie podlej wodą i duś z grzybami i czosnkiem ok. 15 minut.
- Przygotuj surówkę z buraczków, jabłka i cebuli.
- Sos zagęść mąką i śmietaną, a do podania posiekaj natkę pietruszki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja