Polędwiczka wieprzowa w borowikowym sosie z kaszą gryczaną i surówką z buraczków, jabłka i cebulki

30 min

Łatwy

30 min

Danie w staropolskim stylu, w którym znajdziesz suszone borowiki w formie domowego śmietanowo-grzybowego sosu z polędwiczką wieprzową. Wraz z kaszą gryczaną i surówką z buraczków, jabłka i cebulki tworzą danie, które przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi klasycznych, domowych smaków.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj kaszę.
  2. Namocz grzyby, obsmaż polędwiczkę, a następnie podlej wodą i duś z grzybami i czosnkiem ok. 15 minut.
  3. Przygotuj surówkę z buraczków, jabłka i cebuli.
  4. Sos zagęść mąką i śmietaną, a do podania posiekaj natkę pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa

300g

480g

Kasza gryczana

150g

240g

Buraczki w słoiku

Jabłko

Cebula

Suszone borowiki

Natka pietruszki

Śmietana 18%

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

585

Tłuszcze [g]

14

Węglowodany [g]

64

Białko [g]

48

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Trzepaczka

Potrzebujesz

Łyżka mąki pszennej
Olej
Sól i pieprz