Wygoda gotowania

Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym z tłuczonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem

30 min

Łatwy

30 min

Klasyczne danie, które przypadnie do gustu zwłaszcza mięsożercom. Znajdziesz tu delikatną polędwiczkę wieprzową w zawsze lubianym pieczarkowym sosie. Do takiego obiadu wystarczą już tylko tłuczone ziemniaczki, chrupiący, kiszony ogórek i szczypta natki pietruszki do dekoracji. Wybierz ten przepis koniecznie, jeśli Twoi domownicy to obiadowi tradycjonaliści!Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki.
  2. Plastry polędwiczki podsmaż na patelni, a następnie podsmaż pieczarki i cebulę. Podlej wodą, duś ok. 10 minut pod przykryciem, a na końcu odparuj wodę i zagęść śmietaną.
  3. Do podania utłucz ziemniaki i posiekaj natkę pietruszki.
  4. Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa w plastrach

Ziemniaki obrane

Pieczarki

Śmietana 18%

Cebula kostka

Bulion warzywny

Ogórki kiszone



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

413

Tłuszcze [g]

12

Węglowodany [g]

38

Białko [g]

40

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia z przykrywką
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Olej
Masło
Mleko
Sól i pieprz