Polędwiczka wieprzowa w śmietanowym sosie ze świeżym tymiankiem z tłuczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty

30 min

Łatwy

30 min

Fani klasycznych smaków będą zachwyceni! W tym przepisie znajdziesz podstawowe elementy obiadowej polskiej kuchni, czyli tłuczone ziemniaczki, surówkę z białej kapusty, ale przede wszystkim mięsko w sosie. W tej roli pyszna i delikatna polędwiczka wieprzowa przyrządzona w śmietanowym, tymiankowym sosie. Ten sos to przede wszystkim garść wyjątkowego aromatu uwalniającego się przy smażeniu oraz kremowa konsystencja na talerzu. Spróbuj koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj, a następnie utłucz ziemniaki.
  2. Obsmaż mięso, a następnie podsmaż czosnek i tymianek i zalej śmietanką. Duś 10-12 minut.
  3. Białą kapustę z marchwią połącz z majonezem
  4. Do podania drobno posiekaj szczypiorek i podawaj, gdy sos zgęstnieje.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa w plastrach

Ziemniaki obrane

Kapusta biała szatkowana

Marchew

Śmietanka 30%

Majonez

Dymka

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

648

Tłuszcze [g]

37

Węglowodany [g]

41

Białko [g]

41

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia z przykrywką
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Masło
Mleko
Sól i pieprz