Polędwiczka wieprzowa w miodowej azjatyckiej glazurze z ryżem z pikantną ogórkową sałatką

25 min

Łatwy

25 min

Ulubiona, delikatna polędwiczka wieprzowa w aromatycznej miodowej glazurze z wyjątkową, pikantną azjatycką surówką ze świeżego ogórka. Obiad zdecydowanie polecany fanom azjatyckiej kuchni!Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Obsmaż polędwiczkę, a następnie przełóż ją na 5-10 minut do piekarnika.
  3. Przygotuj i zredukuj sos łącząc miód, cebulę, czosnek, sezam, sos Hoisin oraz sok z limonki.
  4. Przygotuj sałatkę z sokiem z limonki, łyżką oleju i płatkami chili.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, gluten, sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwiczka wieprzowa

300g

480g

Ryż basmati

Ogórek

Cebula kostka

Miód

Sos Hoisin

Czosnek

Sezam

Płatki chili



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól