Chlebki pita w greckim stylu z serem Halloumi, cukinią, oliwkami, śmietankowym serkiem i sałatą

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Dwa produkty o śródziemnomorskiej tożsamości, które musiały się prędzej czy później spotkać ze sobą w jednym daniu! Znajdziesz tu idealne połączenie ulubionego cypryjskiego sera Halloumi, puszystych chlebków pita oraz dopełniających całość dodatków – plastrów cukinii w oregano, ostrawej czerwonej cebulki, oliwek w wersji zielonej i czarnej, chrupiącej sałaty oraz aksamitnego śmietankowego serka. Całość zachwyca od pierwszego do ostatniego kęsa!Krok po kroku:

  1. Pokrój na plastry cukinię oraz ser Halloumi i usmaż na złoto.
  2. Podgrzej chlebki pita na suchej patelni.
  3. Posiekaj czerwoną cebulkę oraz oliwki.
  4. Chlebki posmaruj śmietankowym serkiem oraz wypełnij przygotowanymi składnikami oraz cukinią i Halloumi.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Ser Halloumi

Chlebki pita

Cukinia

Czerwona cebula

Mix sałat

Oliwki czarne i zielone

Serek śmietankowy

Oregano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

570

Tłuszcze [g]

32

Węglowodany [g]

38

Białko [g]

30

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia
Patelnia na chlebki

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz