Danie, w którym zakochasz się od pierwszych kęsów! Znajdziesz tu inspirowany włoskimi klimatami makaron, którego podstawą będzie znany i lubiany makaron tagliatelle z mieloną wołowiną i oryginalną, pikantną włoską kiełbaską Ndują – kalabryjską kiełbaską z tłustej wieprzowiny i papryczek peperoncino – która nada całemu daniu wyrazistego charakteru! Charakteru, który idealnie zbalansuje… ser burrata! Czyli zyskujący coraz większą popularność włoski ser kształtem podobny do mozzarelli, ale w środku wypełniony, płynnym, kremowym serkiem! Całość smakuje idealnie, a do doprawienia wystarczy tylko szczypta soli, pieprzu i świeżej natki z oliwą. Spróbuj koniecznie, jeśli włoska kuchnia jest Ci bliska!
Krok po kroku:
- Na patelni usmaż kiełbaskę Nduję, wołowinę, szalotkę, czosnek i szpinak.
- Makaron ugotuj, a następnie dodaj na patelnię i obtocz w tłuszczu i smakach z patelni i wyłóż na talerze.
- Obsyp grana padano, podziel w dłoniach burratę wykładając ją prosto na makaron i na koniec przygotuj natkę pietruszki ze sporą ilością oliwy.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.