Wygoda gotowania

Pikantne kurczak-burgery z szybkim colesławem, ogórkiem konserwowym i domowymi frytkami

25min

Łatwy

25min

Domowe burgery z chrupiącym kurczakiem to zawsze dobry pomysł na szybki obiad! Tutaj panierka z płatków kukurydzianych zostanie dopieszczona płatkami chili, a zamiast piersi z kurczaka znajdziesz tu filet z udka kurczaka – nieco bardziej wyrazisty i jeszcze lepiej odnajdujący się w tej roli soczysty kawałek! Do takich szybkich burgerów potrzeba jedynie szybkiej sałaty colesław z sałaty lodowej, ciągnącego się sera oraz chrupiących ogórków konserwowych. Pokochają je nie tylko najmłodsi!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój na frytki, obtocz w przyprawie do ziemniaków i piecz 20-25 minut.
  2. Przygotuj sałatkę siekając czerwoną cebulkę i sałatę lodową z majonezem.
  3. Kotlety z udka zanurz w jajku, obtocz w panierce z płatków kukurydzianych i płatków chili i usmaż na złoto.
  4. Bułki podgrzej, a następnie wyłóż sałatką, chrupiącym kurczakiem, plastrem sera, ogórkami i podawaj z przygotowanymi frytkami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, jaja, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w czosnku i wędzonej papryce

Bułki w stylu brioche

Ziemniaki myte

Sałata lodowa

Cebula czerwona

Ogórek konserwowy

Majonez

Ketchup

Płatki kukurydziane

Przyprawa do ziemniaków

Ser do burgerów



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

965

Tłuszcze [g]

35

Węglowodany [g]

117

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz