Pierś z kurczaka w stylu Tikka Masala z ryżem basmati, kolendrą i świeżym ogórkiem

30 min

Łatwy

30 min

Jeden z ulubionych obiadowych pomysłów inspirowany indyjską kuchnią. Znajdziesz tu podsmażoną pierś z kurczaka w gęstym, kremowym pomidorowym sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw i dodatków – czosnku, kolendry, chili, imbiru, świeżej kurkumy oraz wyjątkowej mieszanki przypraw. Do takiego obiadu wystarczy już tylko ryż i chrupiący ogórek!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Podsmaż cebulę, czosnek, chili, imbir, kurkumę wraz z pastą Tikka Masala, a następnie usmaż mięso.
  3. Dodaj pomidory, zredukuj sos, a następnie dodaj śmietanę.
  4. Podawaj ze świeżą kolendrą i ogórkiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

550g

Ryż basmati

150g

240g

Pomidory w puszce

Pasta Tikka Masala

Cebula kostka

Śmietana 18%

Świeża kolendra

Ogórek

Chili

Imbir

Czosnek

Korzeń kurkumy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

614

Tłuszcze [g]

13

Węglowodany [g]

76

Białko [g]

47

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia
Garnek
Tarka

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz